مفتول اسکوپ
در این مطلب میخواهیم درمورد مفتول اسکوپ و انواع آن و همچنین در مورد ویژگی ها و کاربردهای این نوع مفتول بگوییم، لطفا تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
همه ی ما از دیدن ساختمان هایی با نمای سنگی به وجد می آییم، این ساختمان ها جلوه ی خاصی به محله و شهر می دهند و باعث میشوند برای چند لحظه سرمان را بالا بگیریم و به طراحی زیبای آن ها خیره شویم.
سنگ ها پس از آجر به عنوان قدیمی ترین مصالحی هستند که در اجرای نمای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند؛ سنگ ها برای تزیین نمای بیرونی ساختمان ها بسیار کاربردی هستند و از گذشته تا به امروز همواره از آن ها استفاده شده است.
اگر شما نیز قصد طراحی نمای سنگی برای ساختمان خود دارید میتوانید از مزایای آن مثل اجرای آسان و تمیز، دوام بالا و مقاومت در برابر رطوبت، تنوع بسیار زیاد در جنس و رنگ، مقاوم در برابر حریق و ثبات رنگ آن بهره مند شوید اما لازم میدانیم این نکته را به شما یادآوری کنیم که طراحی نمای سنگی هرچقدر به زیبایی و جلوه ی ساختمان می افزاید، همانقدر نیز هزینه بر و زمان بر است و باید به مهار شدن این سنگ ها نیز توجه کنید زیرا ممکن است پس از چند سال در اثر نفوذ آب باران نما از ملات جدا شود و باعث سقوط و آسیب به جان و مال مردم شود، چون سنگ ها در مقایسه با آجرها قدرت مکش کمتری دارند و ملات کمتری به آن ها جذب میشود.
البته برای حل این مشکل و جلوگیری از سقوط سنگ نماها امروزه از مفتول اسکوپ استفاده میشود که در ادامه با ویژگی ها و کاربردهای آن آشنا خواهیم شد.
اسکوپ چیست؟
حتما سنگ هایی که برای نما کاری ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند را از نزدیک دیده اید، اکثر این سنگ ها مثل گرانیت صاف و صیقلی هستند و آب باران نیز به داخل آن ها نفوذ نخواهد کرد؛ همین صاف بودن و نفوذ ناپذیری آن باعث میشود که پس از گذشت مدتی به دلیل نداشتن چسبندگی مناسب از ملات جدا شده و سقوط کنند و این سنگ ها باید به وسیله اسکوپ سنگ مهار شوند.
اسکوپ سنگ یکی از روش هایی است که به کمک آن میتوان سنگ نما را به بخش های مختلف ساختمان اتصال داد و اسکوپ کردن سنگ ها به این معنی است که سنگ هایی که در تراز قائم استفاده میشوند باید در برابر زلزله، شل شدن و سقوطی که به مرور زمان اتفاق می افتد، محکم شوند.
اسکوپ کردن سنگ به این معنی است که باید سنگ ها را به وسیله ابزار خاصی به سطح کار متصل نگه داشت و اطمینان داشت که تا سال های سال سر جای خود محکم خواهند ماند.
سقوط سنگ نماها هم دارای خطر جانی و مالی است و هم باعث میشود که نمای ساختمان ناقص شود و ظاهر مطلوبی نداشته باشد.
مفتول های اسکوپ این امکان را فراهم می کنند که نمای ساختمان تا سال های سال مستحکم باقی بماند.
روش اسکوپ بندی به چه صورت است؟
اسکوپ در شیاری که با سنگ فرز در پشت سنگ نمای ساختمان ایجاد شده قرار می گیرید و بسته به ابعاد صفحه سنگ نما و وزنی که دارد تعداد آنها ممکن است بیشتر یا کمتر باشد. اسکوپ ها را به وسیله سیم مفتول به یکدیگر متصل می کنند تا محکم سر جایشان قرار بگیرند و صفحه سنگ نما را به خوبی مهار کنند. به سیمی که برای محکم کردن اسکوپ ها به کار می رود سیم اسکوپ گفته می شود.
این نوع سیم مفتول که به روش گالوانیزاسیون و از میلگرد صنعتی تولید میشود و پس از فرآیند کششی به صورت مفتول در می آید و برای مهار سنگ نمای ساختمان یا به اصطلاح برای اسکوپ سنگ ها کاربرد دارد. در نهایت زائده اسکوپ به همراه سیم ها در ملات پشت سنگ فرو رفته و سنگ نما محکم سر جای خود ثابت می شود.
همانطور که میدانید سنگ نمای ساختمان را یا بوسله پیچ و رول پلاک (یا رول بولت) به ملات پشت آن محکم می کنند و یا اسکوپ بندی میکنند. در هر دو روش از خطر سقوط سنگ نما جلوگیری می شود.
مزیت روش اسکوپ بندی این است که در نمای ساختمان اثری از سوراخ ها و مته کاری ها نیست و شکل ظاهری ساختمان آراسته تراست. اما نگه داشتن سنگ ساختمان بدون سوراخ کردن از نمای بیرونی مستلزم ابزاری است که از پشت صفحات سنگ را محکم به ملات نگه دارد. این ابزار که از ورق گالوانیزه با مقاومت بالا ساخته می شود. اسکوپ نام دارد.
البته برخی سازندگان ساختمان سنگ ها را مستقیما با سیم مفتول مهار می کنند و از اسکوپ استفاده نمی کنند. این روش مزیت ها و معایبی دارد. مزیت آن صرفه جویی در هزینه و سرعت کار بوده و معایب آن ایمنی کمتر و احتمال سقوط سنگ در دراز مدت می باشد.
برای اجرای اسکوپ کردن سنگ نماها مستقیما به وسیله مفتول باید در قسمت پشت آن ها به کمک سنگ فرز شیارهایی در دو طرف سنگ به اندازه ی مفتول ها ایجاد کرد سپس مفتول ها را به صورت ضربدری از بین آن ها عبور داد و به یکدیگر تاباند و در نهایت به کمک چسب های مخصوص مفتول ها را درون شیارها ثابت می کنند.
بعد از این مراحل میتوان ملات را روی سنگ و مفتول ها ریخت، مفتول اسکوپ با ملات پیوستگی ایجاد می کند و پس از آن میتوان سنگ ها را کنار یکدیگر قرار داد.
بهترین مفتول اسکوپ برای اسکوپ سنگ
دلیل تولید اسکوپ از ورق های گالوانیزه گرم این است که این ورق ها به دلیل داشتن روکش آبکاری شده بسیار مقاوم هستند، خورده نمی شوند و زنگ نمی زنند؛ همچنین بهترین مفتول اسکوپ، مفتول سفید یا گالوانیزه است که مقاوم در برابر زنگ زدگی است و همچنین انعطاف پذیری خوبی نیز دارد.
انواع مفتول اسکوپ سنگ
مفتول های اسکوپ سنگ از لحاظ کیفیت ساخت به دو دسته تقسیم میشوند:
1. سیم اسکوپ ساخته شده با فولاد فابریک
2. سیم اسکوپ ساخته شده با ضایعات و کناره ورق ها
سیم اسکوپ هایی که از فولاد فابریک ساخته میشوند بهترین نوع مفتول اسکوپ سنگ هستند؛ زیرا مقاومت بالاتری دارند.
مفتول اسکوپ ها از لحاظ ساخت به دو دسته ی گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد تقسیم میشوند؛ مفتول هایی که به روش گالوانیزه گرم تولید میشوند کیفیت بالاتری دارند و برای ساخت آن ها از فولادهای عاری از هرگونه آلودگی و زنگ زدگی استفاده میشود.
پس از اینکه آلودگی های روی فولادها زدوده شد آن ها را در “روی” مذاب غوطه ور می کنند و لایه ای از عنصر روی، روی آن ها تشکیل میشود و هرچقدر ضخامت آن بالاتر باشد در نهایت مفتول مقاوم تری تولید میشود و رطوبت باعث آسیب زدن به آن نمی شود.
مفتول هایی که به روش گالوانیزه سرد تولید میشوند از طریق سیستم الکترولیز ساخته میشوند، به این صورت که به کمک جریان برق لایه ای نازک از عنصر روی بر روی مفتول تشکیل میشود.
حقیقت این است که مفتول اسکوپ هایی که به روش گالوانیزه سرد ساخته میشوند مقاومت کمتری در برابر رطوبت نسبت به مفتول های ساخته شده به روش گالوانیزه گرم دارند.
خرید مفتول اسکوپ
نکاتی که برای خرید این نوع مفتول ها لازم بود را به شما یادآوری کردیم، در پایان مطلب بر خود لازم میدانیم یکی از برترین مجموعه های تولید کننده انواع مفتول اسکوپ با کیفیت بالا و قیمت مناسب را به شما معرفی کنیم.
یکی از مجموعه های تولید کننده انواع سیم مفتول های با کیفیت مجموعه فولکا است؛ این مجموعه انواع مفتول و توری را با کیفیت بالا و قیمت مناسب تولید کرده و در اختیار خریداران محترم قرار می دهد.
مجموعه فولکا علاوه بر فروش انواع سیم مفتول ها، قیمت سیم مفتول مسی و انواع دیگر سیم مفتول ها را به صورت به روز در اختیار خریداران محترم قرار خواهد داد.
صنایع مفتولی کیانی با پیشینه ای از سال ۱۳۴۵ در راستای بازرگانی و تولید انواع فنر و فروش مفتول های صنعتی در خیابان پامنار تهران تاسیس گردید و در سال ۱۳۷۵ در راستای حمایت از تولیدات داخلی نمایندگی کارخانه های داخلی را دریافت نمود و سپس برای ارایه خدمات بهتر در کمترین زمان ممکن به شما مشتریان عزیز در شهرک صنعتی شمس آباد کارخانه ای در صنایع کشش مفتول راه اندازی کرد و همچنین در سال ۹۷ شروع فعالیت خود را با نام تجاری فولکا آغاز نمود.
شرکت فولکا به جهت اعتمادسازی بیشتر مشتریان در قبال خرید از این شرکت ، کلیه سفارشات را از لحظه تولید تا بارگیری ، حمل و نقل و ارسال به مقصد مورد نظر مشتری ، توسط کارشناسان مجرب خود ، زیر نظر داشته و در هر مرحله بررسی می کند که محصولات طبق درخواست مشتری تولید و ارسال شوند تا با بهترین کیفیت تحویل مشتری گردد.